Koos IJzerman verliest kort geding en wil opnieuw om tafel met NAM

26 jul Koos IJzerman verliest kort geding en wil opnieuw om tafel met NAM

Publicatie DVHN:  De rechter oordeelde dat er geen acuut gevaar is bij de verzakte woning van Koos IJzerman in Appingedam. Hij wil weer in gesprek met de NAM.

Dat zijn huis verzakt is en tal van scheuren en opengesprongen voegen telt is helder. Maar die schade komt, aldus de uitspraak van de rechtbank in Assen, niet van bevingen, maar van de defecte hemelwaterafvoer van de naastgelegen woning. Die is onlangs aangekocht door de NAM.

Ernstige dreiging
Om de NAM aansprakelijk te kunnen stellen moet echter sprake zijn van ‘ernstige en onmiddellijke dreiging’. Dat heeft IJzerman volgens de rechter onvoldoende hard kunnen maken. De acht centimeter scheefstand van de muur valt binnen de gehanteerde normen en is tussen april 2014 en dit jaar stabiel gebleven.

De in het ongelijk gestelde IJzerman, die 150.000 euro eiste om zijn woning te herstellen, betreurt de uitspraak, sterker, hij baalt ervan, maar ziet niettemin een opening: ,,Immers, de NAM blijkt volgens mij wel degelijk aansprakelijk. Daarom ga ik opnieuw contact zoeken. De slag is verloren, maar de oorlog nog niet. Ik bestrijd overigens de visie dat er geen acuut gevaar is, maar goed.’’


2013
Hij probeert sinds 2013 schade aan zijn huis vergoed te krijgen. De NAM zegt dat voldoende voorstellen zijn gedaan voor een oplossing, onder meer om de woning te stabiliseren.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.